I’m a journalist for the local newspaper. I enjoy my job and the whole team there is just wonderful.

Uğur Keskin ©

About

(Tab Widget 1)


(Tab Widget 3)

GSM: +905380368652

MAİL: info@transformicefirarda.com

(Tab Widget 2)

20 Nisan 1999 tarihinde Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdum. 16 yaşında Bilişim Teknolojileri bölümünü tercih etmiş öğrenciyim. Daha önce bir çok proje açtım, ( teknokeskin.com , takipzamani.com , transformicefirarda.com , twittertakipcisiteler.com vb. ). Web işleriyle uğraşan biriyim, amatör olarak web tasarımlar yapıyorum.

(Tab Widget 4)









Resume

Employment

Education

Portfolio

Pioneer XDJ-1000 İncelemesi

Ünlü Japon elektronik eşya üreticisi PioneerDJ şirketinin bir bölümünü sattıktan sonra bu bölümde değişimler olacağı hakkında söylentiler olmuştu. DJ bölümünü satın alan yatırım şirketi KKR'ın açıklamasına göre DJ bölümünün yönetiminde hiçbir değişikliğe gidilmeyecek, Pioneer sahibi iken yapılan ve yapılacak her şey devam edecekti. Belli ki KKR doğruyu söylüyor. Çünkü Pioneer yine DJ ekipmanı piyasasında devrim yaratacak bir cihaz piyasaya sürdü: XDJ-1000
 

 Genel Bakış

XDJ-1000'e genel olarak baktığınızda hala bir CDJ görevi görüyor; aynı kalite ve stabillik devam ediyor. Adının CDJ olmamasının ve büyük bir devrim olmasının nedeni ise CD girişinin bulunmaması. Şu ana kadar Numark, Denon gibi markaların satışa sunduğu tümMulti-Media oynatıcı cihazlarda CD girişi vardı, ancak bu cihazda CD girişi bulunmuyor. 7 inçlik dokunmatik renkli ekran ise CDJlerde bulunan tuş kalabalığı sorununu ortadan kaldırmış. XDJ-1000 tanıtılırken "Performans DJ Oynatıcısı" olarak lanse edildi. Bu demek oluyor ki XDJ-1000 tam profesyonel kullanım için üretilmedi.



Bu cihaz ile Pioneer DJ, kullanıcılarını daha elektronik bir sisteme yönlendiriyor. 2009 yılında çıkarılanCDJ-2000 ve Rekordbox ile zaten CD kullanan DJ sayısı çok azalmıştı. XDJ-1000 ile oynatıcılarda gereksiz duran ve çoğunlukla sadece Timecode çalıştırmak amaçlı kullanılan CD girişleri kaldırılıyor.

Belirttiğim gibi, XDJ-1000 profesyonel kullanım amacıyla yapılmış bir cihaz değil, profesyonel modeli tahminimce Ağustos ayında yapılan NAMM ve BPM konferanslarında "XDJ-2000" adı ile tanıtılacaktır.
 

 Özellikler

XDJ-1000, yazımızın daha önceki bölümlerinde belirttiğim gibi bir Multi-Media oynatıcı. Yani USBüzerinden Rekordbox analizli tüm AAC, AIFF, WAV, MP3 formatlı ses dosyalarını çalabiliyor. 

Bu cihazı DJ ekipmanlarında evrim yapan ise büyük renkli ekranı, tamamen USB flash diskler, Rekordboxve USB bağlantısı üzerinden kullanım şansı. Böylece DJ'ler görmeleri gereken her şeyi anında gözlerinin önünde bulabilecek, parçalarını etkili bir şekilde organize edebilecekler. En iyi özelliklerinden biri de kaynağınızdaki ses dosyalarını QWERTY klavye ile arayabilmeniz. Bu özellik endüstride bir ilk ve büyük bir koleksiyonunuz varsa işleri oldukça kolaylaştırıyor.


 

 Artıları

- 2012 yılının sonlarında tanıtılan CDJ-2000 Nexus modelinde bulunan "cihaz ekranında Waveform", "Sync" ve "Slip Mode" gibi önemli fonksiyonların bu cihaza da taşınması, kullanım açısından büyük bir artı olmuş. Cihaz, yerini alacağı CDJ-850'den kesinlikle daha kullanışlı, daha modern bir görünüşe ve kullanıma sahip.

- CD girişinin kaldırılmasıyla taşınabilirlik oldukça artmış. CDJ-2000 Nexus'un ağırlığı 4.7 kg iken XDJ-1000'in ağırlığı 3.3kg'a düşmüş.

- Rekordbox yazılımı üzerinde renkler ile parçalarınızı etiketlerseniz, etiketlediğiniz ve XDJ-1000'e yüklediğiniz parçanın rengi XDJ-1000'in ekranının üst bölümünü kaplayacaktır. Böylece parçalarınızın etiketlerini daha kolay görebilirsiniz, karıştırmanız güçleşir.

- Daha önce orta seviye cihazlarda bulunmayan, yine bir devrimsel özellik olan PRO DJ LINK sistemi bu cihazda bulunuyor. Bilmeyenler için basitçe bu sistem tek bir cihaza bağladığınız USB, CD gibi dosya kaynaklarını ethernet kablosu ile 4 cihazda aynı anda kullanmanıza yarıyor. (Steve Angello 7 CDJ'i birden PRO DJ LINK ile bağlayabilmiş, yani sınırlama yok)

- CDJ'lerde bulunan tuş kalabalığı kalktı, neredeyse tüm fonksiyonlar dokunmatik ekrana aktarıldı. Bu şekilde kullanıcılar işlerini tüm cihaz üzerinde ellerini gezdirmeden, dokunmatik ekrandan kolayca gerçekleştirebiliyor. 7 inchlik dokunmatik ekran üzerinden parçalarınızı seçebilir, Waveform'ları görebilir;Hot CueNeedle Search gibi fonksiyonları kullanabilirsiniz.

XDJ-1000'i bir USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlayarak MIDI Controller'ı olarak kullanabiliyorsunuz. Yani DJ yazılımlarına açık bir cihaz. Ayrıca HID modu ile de kullanılabiliyor.


 

 Eksileri

Çok fazla bir eksisi yok. Sadece güç kaynağının voltajı beklenenden: CDJ-2000 Nexus ve CDJ-900 Nexus'tan daha düşük. Ayrıca eski usül Timecode sistemini de CDJ olmadığı için kullanamıyorsunuz ancak USB bağlantısı ile Timecode sistemine gerek kalmıyor. Serato kullanıcılarına bir müjde: XDJ-1000, resmi Serato aksesuarı sayılıyor. Yani Serato destekli bir ses kartı ile XDJ-1000'i USB ile bağlarsanız, Serato DJ'i XDJ-1000 ile kullanabilirsiniz. Şimdilik Native Instruments'tan Traktor Pro desteği ile ilgili bir açıklama bulunmamakta. Fiyatı da orta seviye bir cihaz için oldukça yüksek; ABD'de önerilen satış fiyatı999$.


 

 Sonuç Olarak

XDJ-1000, DJ ekipmanı endüstrisinde neler olacağının bir yakın habercisi. Bu cihazın çıkışı ile şunu anlıyoruz: 20 yıldır DJ'lerin baş tacı olmuş CDJ'lerin kaldırılacağı bir dönem bizi bekliyor. 1994'te CDJ-500ile başlayan bu serüvenin, Pioneer DJ'in 20. yılını kutladığı sıralarda sona ermesi şaşırtıcı değil. 

Popular Post

Comments

Videos

Formulir Kontak

♖Your Name :
✎Your Email *required
✉Your Message *required