HAVUÇLU KEK
Ne zaman olursa olsun yenebilecek bir lezzet Havuçlu Kek...Baharatlı olusumu cevizlerimi bilmem ama beni benden alır gercekten....Bir çok tarif denedim ve tabiki kendime özgü bir tarif geliştirdim sonunda.Resimde gördüğünüz kalıp yaklasık 20 kişilik normal kek kalıbı ve sadece 2 yumurta kullandım...Siz kendinize göre arttırabilirsiniz...
Ailecek cok seviyoruz kekleri Tibet Yankı yedikçe de benim hosuma gidiyor...Baslarda ona ozel kekler kurabiyeler yapıyordum acıkcası seker tuketmesini istemedim...İlerleyen zamanlarda bebek tarifleri adı altında yayınlamayı düşünüyorum bakalım hayırlısı suanda bile iş yerinde iki arada bir derede yazıyorum...Kusura bakmayın arkadaslar...sizleri özluyorum gercekten...Sevgiler...
Mazlemeler:
*2 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı rendelenmiş havuç
*Yarım su bardağı sıvıyag
*Yarım su bardagı ceviz
*1 çay kaşığı tarçın
*yarım cay kasıgı toz zencefil
*1,5 su bardağı un
*yarım paket kabartma tozu
*Yarım cay kasıgı karbonat
*vanılya
Yapılışı:
1-Yumurta ve seker iyice kabarana kadar cırpılır..Bu arada un k.tozu karbonat vanılya ve baharatlar bir kapta karıstırılıp elenir...
2-Yumurta karısımına sıvıyag eklenır cok az daha cırpılır sonra havuclar ilave edilir bu asamadan sonra tahta kasıkla cırpın.
3-En son azar azar un karısımını ekleyin çok katı olmayan bir hamur olmalı...Yaglanmıs unlanmıs kek kalıbına dokulup kek gibi pişirilir...Yani 175 derecede yaklasık yarım saat...
Afiyet Olsun...