I’m a journalist for the local newspaper. I enjoy my job and the whole team there is just wonderful.

Uğur Keskin ©

About

(Tab Widget 1)


(Tab Widget 3)

GSM: +905380368652

MAİL: info@transformicefirarda.com

(Tab Widget 2)

20 Nisan 1999 tarihinde Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdum. 16 yaşında Bilişim Teknolojileri bölümünü tercih etmiş öğrenciyim. Daha önce bir çok proje açtım, ( teknokeskin.com , takipzamani.com , transformicefirarda.com , twittertakipcisiteler.com vb. ). Web işleriyle uğraşan biriyim, amatör olarak web tasarımlar yapıyorum.

(Tab Widget 4)









Resume

Employment

Education

Portfolio

iPhone'da Google geçmişi ve ön belleği temizlemek



İnternet aslında bizim merak duygumuzu da bazen köreltip bazen alevlendiriyor. Öyle ki bazen hiç normalde aklınıza gelmeyecek şeyler veya sorular bir anda aklınızda peyda oluyor. Bu durumda da hemen iPhone cihazımızı açıyoruz ve aramaya başlıyoruz. Fakat o yapmış olduğumuz aramalar ve geçmiş kayıtları orada kalmaya devam ediyor. Peki, bu kayıtların temizlenmesini nasıl sağlayabiliriz? Sadece bu kayıtların silinmesi bizim kişisel gizliliğimiz açısından avantajlı değildir ayrıca tarayıcımızın rahatlaması açısından da büyük bir avantajı vardır. Çünkü geçmişte saklanan her bir terim ve internet adresi cihazımızın hafızasının küçük de olsa fazladan bir kısmının kullanılması anlamına geliyor. Bu alanı açmamız için ise ön belleği boşaltmamız gerekiyor.

iPhone cihazlarda bunların ikisini de aynı anda halledebiliyoruz. Öncelikle cihazınızın içerisinden Ayarlar’a sonrada ağıdan Safari’ye gelin. Hemen aşağıya indiğinizde “Tarihçeyi ve Web site verilerini temizle” seçeneği bulunuyor. Bu seçeneğe tıklayıp onayladıktan sonra Safari içerisinde yer alan geçmiş Google aranan terimleri ve ön belleğiniz silinmiş olacak. Tabii, bunlarla birlikte aynı zamanda cihazınızın geçmişi de silinmiş olacak.

Yani geçmiş içerisinden sayfalara ulaşmak gibi bir düşünceniz varsa öncelikle bu adresleri bir yere not etmeniz faydanıza olabilir. Bu işlemi ise tarayıcınızı kullanımınıza göre ortalama bir ay içerisinde temizlemeniz hem kişisel güvenliğinizi sağlamanıza yardımcı olacak hem de ön belleğinizi rahatlatmış olacak.

Popular Post

Comments

Videos

Formulir Kontak

♖Your Name :
✎Your Email *required
✉Your Message *required