I’m a journalist for the local newspaper. I enjoy my job and the whole team there is just wonderful.

Uğur Keskin ©

About

(Tab Widget 1)


(Tab Widget 3)

GSM: +905380368652

MAİL: info@transformicefirarda.com

(Tab Widget 2)

20 Nisan 1999 tarihinde Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdum. 16 yaşında Bilişim Teknolojileri bölümünü tercih etmiş öğrenciyim. Daha önce bir çok proje açtım, ( teknokeskin.com , takipzamani.com , transformicefirarda.com , twittertakipcisiteler.com vb. ). Web işleriyle uğraşan biriyim, amatör olarak web tasarımlar yapıyorum.

(Tab Widget 4)









Resume

Employment

Education

Portfolio

Evde Kemik Suyu Yapımı

          Uzun bir ara verdim yine yaz tatili bayramlar adana gezmeleri derken zaman ucup gitmiş ve ben blogger tembelliği hastalığına tutulmusum sanki....Tibet Yankı benim zamanımın cogunu aldıgından arkadaslar inanın yemegi bile alelacele yapıyorum...Zaten süslemek sunmak foto cekmek bana coook uzak artık...Eskiden nasıl yetiştiriyorlarmıs anlamıyorum onca cocukla ben bir taneye anca yetisiyorum...2 bucuk aydır ücretsiz izinde oldugumdan dolayıda hep evdeydim ve ogluma doydum diyebilirim...Bu hafta işe basladım ve yine özlem basladı...Tabi evde oldugum bu süre zarfında neler yaptım neler...Kış hazırlıgında cok calıskandım bu sene yapmadıgım sey kalmadı...Tarifler sırayla blogda olacak....Evde bebek olunca tabi her yemegın yararı dusunuluyor bende kurbanı fırsat bilip kemiklere daldım tabi...Ben netten stock yapımına bakıp yaptım bence bu daha lezzetli oluyor.Denemenizi tavsiye ederim...Sevgiler dostlar hosbulduk....

Malzemeler:

* 1-2 kilo Dana uyluk kemiği(kurban kesilirken hazırlattım içi ilikli uzun kemikleri sectim 8-10 cm kestırdım)

* 2 mor sogan (bu daha lezzetli ama normal kuru soganda olur)

* 2 havuç
* 1 kerevizin sapları ve yaprakları
* 2 defne yapragı
* 1 tatlı kaşığı kuru dağ kekiği
* 1 dal taze biberiye
* 1 tatlı kasıgı tane karabiber
* 5-10 tane kadar maydanoz sapı
* cok az salça
* 2-3 litre su
* 1 yemek kaşığı sirke



YAPILIŞI:
1-Kemikleri yıkayıp kurutun ve fırın tepsisine dizin ızgara ayarında 200 derecede yarım saat fırınlayın resimdeki gibi iyice kahverengi olsunlar...

2- Sebzeleri bu arada et suyu yapacagınız tencereye alın 2-3 yemek kasıgı yag ekleyıp cok az da salcayla birlikte karamelize edin.

3-Kemikler daha sıcakken tepsinin uzerine biraz su dokun ki yaglar ve ilikler iyice suya gecsin.Sonra tencereye kemikleri güzelce dizin ve suyu dökün...

4-Kemiklerin üzerini 1 parmak gececek sekilde oda sıcaklıgındaki suyu ekleyin benim tencerem 2,5 lt kadar aldı...

5-Defne yapragını,karabiberi,kekiği,sirkeyi ve biberiyeyi ekleyin...Kaynama noktasına gelince altını kısın ve 4-5 saat kısık ateste bırakın...

6-Sonra kemikleri içinden cıkarın zaten ilik erimiş oluyor bir kevgirle içindekileri alın kalan suyu süzüp istediğiniz sekilde dondurun...
Ben buz poşetine doldurdum acıkcası pratık oldu...Kemiklerden sıyırdıgım etleri baska kaplara koydum üzerinede biraz et suyu ekledim corbalık olarak dolaba koydum...Afiyet saglık olsun...





Popular Post

Comments

Videos

Formulir Kontak

♖Your Name :
✎Your Email *required
✉Your Message *required